bolig fotografering

[media-downloader media_id=”557″ texts=”Last ned vår
Boligfotografering katalog her”]

 

Tips og inspirasjon før boligfotografering

For mange sterke farger eller mønster gir ett rotete inntrykk selv om rommet egentlig er ryddet. Tilfør heller 1-2 sterke farger til ett nedtonet rom og minimer pynt til noen få gjennstander (er du usikker ha noen flere tilgjengelige så vil fotografen hjelpe deg med dette). Tenk også over teppebruk, fremhever tepper seksjonen/rommet eller gjemmer den ett gulv som er med på å selge huset?
Gi stemning til ett rom med tente lys. Ta bort personlige bilder fra veggen men ha gjerne kunstbilder og anna kunst hengende for å skape litt liv på en stor åpen vegg. Hold vinduskarmer fri for pynt, planter og lamper for å vise frem utsikt og for å få rene pene linjer. Kanskje trenger man ikke gardiner? Mørke gardiner er ikke å annbefale da dette ofte blir i sterk kontrast til lyse vegger og lys ute. Alle vindu må være vasket helt rene inne og ute. Få noen dere kjenner til å komme inn å være kritiske til møblering, gardiner og pynting for man blir fort blind i sing egne omgivelser/interiør.

Vi ønsker at plantegning legges frem til fotografen dersom man har, selv om den ikke er oppdatert.

 

STUE

Fjern aviser, blad, papir, ikke glem å fjern ting under bord, tv-bord og inne i småhyller som man lett glemmer. Se også etter gjennglemte ting under sofa og skatoll. Gjem ledninger eller ta bort de som ikke er i nødvendig bruk. Fest løse ledninger med klips.
Har du peis med glass? gjør klar med kubber og tennbrukketter eller sett kubbelys inni. Ikke tenn på før fotograen er klar.
Glasset i peisen bør vaskes helt rent se tips på nettet ved problemer

   

 

KJØKKEN

Fjern unødvendige kjøkkenartikler som maskiner, kaffetraktere, brødrister, brødbokser, alt av oppvask saker osv. Tilfør heller et fat med frukt, kokebok e.l.
Noen små urter eller en plante kan vær med på å skape stemning.

Flater bør være rene og ikke glem steikeovn og andre innebygde artikler i bøstet stål eller med reflekterende flater. Alle dører og skuffer må være lukket.

    

 

BAD

Fjern egne toalettartikkler, tannkoster m.m. Fjern også dobørste, badevekt, søppelbøtte, legg ned toalettsete ikke glem å se under vask/skap. Vask godt på alle blanke overflater. Husk å ta bort alt inne i dusjen osv.
Bytt til full toaletrull

Finn fram lyse rene håndklær (farger kan passe dersom det fremhever ett ellers nøytralt bad).

Pynt gjerne med enkle element som parfyme og smykke, en blomster eller ett håndkle og ei såpe. Kanskje noen lys kan gjøre susen.

 

SOVEROM

Lag til sengen med rene lyse sengeklær uten for urolige mønster og legg helst på ett sengeteppe på deler eller hele senga. Ta bort mørke gardiner og heng heller opp lyse lette eller fjern gardinene helt. Husk å rydd oppå skap, under senga og i vinduskarmen. Pass på at dører og skuffer på klessakpe går igjen.

Her trenger man vanligvis ikke mye pynteelement, men noen bøker på nattbordet eller ett lys kan skape stemning. Kanskje noen pynteputer i senga?

 

BARNEROM

Fjern så mye leker som mulig men tilfør noen leker og pynt i samme fargetoner.
Her må man også rydde under senga og i kroker. Lyse lette gardinere er å anbefale.

 

GANGEN

Fjern så mye av sko og jakker som mulig, tilfør ett par jakker og sko i nøytrale eller farger som kler rommet.
En blomst/plante eller ei lykt kan bli fint i f.eks ett ellers tomt hjørne. Se om dørmatte eller tepper er til sjenanse for ett fint gulv eller om den tilfører noe. Som regel er en gang ofte liten og det bør vise iallefall minimum 50% gulv i tillegg til ett event. teppe.

 

UTVENDIG

Rydd bort småleker, søppel og rot, spør om du får lagre trampolina hos naboen om du ikke har så stor hage at man trenger å ha ett element som tar opp litt plasss. Parker biler bort fra innkjørselen og bort fra huset. Har du leietager be dem om å gjøre det samme. Lever også denne listen til leietager og følg opp at ting blirt gjort. Planlegg så du slipper å ha en stor søppelkonteiner utenfor huset akkurat ved fotograferingen.

Se over plen, platting, innkjørsel, vegg og dører etter ting som skjemmer. Når man selger ett hus er det sånn som når man selger en bil både innvendig og utvendig må vise seg på sitt beste.

  

error: Content is protected !!